Tendinte in Web Design pentru anul 2015

Daca nu ti-ai modificat website-ul de cel putin un an de zile, e timpul sa te gandesti la o actualizare pentru pagina web care-ti reprezinta afacerea/serviciul. Tehnologia avanseaza rapid si web design-ul reprezinta un punct critic in zilele noastre, avand efecte incontestabile. Trebuie sa ai in vedere aceste aspecte importante cand vei face schimbarea. In urmatorul articol iti prezentam tendinte in web design, tendinte pe care sa te axezi in acest an.

1. Design-ul responsive, din nou

Nu mai exista niciun dubiu: este obligatoriu ca pagina ta web sa aiba un design responsive. Avand in vedere caracterul ascendent al utilizarii tabletelor si telefoanelor mobile in vederea navigarii, design-ul responsive s-a impus ca fiind noul standard de alegere al paginilor web de-a lungul anilor. De ce? Pentru ca tot mai multi oameni isi folosesc telefoanele mobile pentru a naviga si pentru a-si face cumparaturile, iar conform unui studiu facut de Google, 15% din aceste accesari de pe astfel de dispozitive au ca finalitate cumpararea.
Magazin Model Web Design

2. Butoanele “fantoma”

Design-ul minimalist are un impact vizual puternic. Butonul simplu, transparent cu o linie alba simpla sau dubla pe margine, este de efect anul acesta. Unii programatori aleg un efect de hover pentru acest buton. De ce sa alegem acest design? Pentru ca este curat, nu este tipator si confera eleganta paginii tale web. Mai jos avem cateva exemple de buton “fantoma”.

3. Efectul Parallax

Parallax a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici in realizarea unui site. Noile tehnologii HTML5 si CSS3 te ajuta sa excelezi in crearea acestui efect, insa ca acesta sa aiba un impact vizual placut, nu trebuie sa exagerezi in utilizarea lui. Ce-i mult, stricta. Atrage atentia vizitatorilor si foloseste efectul de scroll parallax. Acesta te ajuta sa creezi o anumita imagine 3D. Cum? Imaginea de pe fundal se va misca intr-un ritm mai lent decat ceea ce este in prim plan. Captivanta si cu efect minimalist, tehnica nu va da gres.

4. Imagini si video pe background

Un text scurt si de efect pe un background cu o poza sau un video. Acesta este efectul scontat pentru a atrage vizitatorii pe site-ul tau. Utilizatorul intra si are un prim contact vizual cu aceasta poza, tehnica aceasta fascinandu-l si el va dori sa afle cat mai multe. Cu acest pont, vei evita sa ai un bounce rate mare pe site-ul tau. In 2015, multi designeri vor prelua aceasta tehnica pentru a o incorpora in viitoarele lor proiecte.

5. Flat design

Acesta este anul monocromiei. Gradientele, colturile aplatizate, reflexiile si drop shadow-urile vor fi de domeniul trecutului. Lucrurile se schimba constant, insa animatiile interactive pe un design curat si in culori aprinse sunt din nou cautate. Desi este o miscare oarecum noua, design-ul flat va fi preluat de cei din domeniu si va fi modelat ca atare.

6. Cards

Daca studiem site-urile actuale, informatiile sunt asezate sub forma unor carti de vizita. Website-uri ca Pinterest, Google, Twitter folosesc aceasta tehnica pentru ca informatia sa fie preluata cu usurinta si intr-o maniera cat mai accesibila. Pinterest este liderul in aceasta privinta, insa vom vedea din ce in ce mai multe bloguri si magazine online folosind aceasta metoda pentru promovare.

7. Site-uri de o pagina cu scroll

Infinit scroll-ul a depasit click-ul deoarece touchscreen-ul transforma scroll-ul intr-un comporament mai natural decat click-ul. Datorita folosirii telefoanelor mobile si a tabletelor, timpul de incarcare se va diminua considerabil pe aceste dispozitive dand scroll si nu accesand mai multe pagini. In 2015, popularitatea paginii tale web va fi castigata folosind aceasta tehnica.

  • Optimizat pentru motoare de cautare
  • Design responsive (optimizat pentru mobil)
  • Intuitiv
  • Incarcare rapida
  • Panou de administrare prietenos
 

CLIENTII NOSTRI

Class IT
CAT Music
BRCC Online
Coca Zaboloteanu
Venera Arapu
Pukka Food
Z-Performance
Laptop Garage

Portofoliul nostru de clienti

Echipa Play Solutions se mandreste cu proiectele pe care le desfasoara atat cu clientii din tara, cat si din strainatate. Parteneriatele noastre au ca temelie increderea si seriozitatea, reusind astfel sa mentinem o colaborarea de lunga durata cu fiecare client in parte.


Oferim solutii IT de inalta calitate si evoluam rapid pentru a sprijini dezvoltarea pietei, cat si pentru a fi la curent cu ultimele noutati in materie de tehnologie.


Va prezentam, in aceasta sectiune, doar o parte dintre clientii cu care am transformat ideile in proiecte.