Promovare online. Cum sa fii eficient pe retelele de socializare

Retelele sociale sunt un mijloc de promovare online cu costuri reduse, care ajuta la obtinerea clientilor, dar si la fidelizarea acestora.

Mai jos, va oferim cateva sfaturi simple despre utilizarea eficienta a celor mai populare retele sociale - Facebook, Twitter, YouTube, Google+ si LinkedIn -, cu scopul de a creste interesul clientilor fata de afacerea voastra.

Promovare online pe Facebook


Primul lucru de care aveti nevoie este o pagina a afacerii, pe care sa postati - cel putin o data pe luna - oferte speciale prin care sa atrageti noi "Like-uri" sau sa implicati si mai mult grupul de clienti pe care il aveti deja. Facebook este cea mai populara retea sociala in Romania, astfel ca ar trebui sa va concentrati atentia asupra sa.

Sondajele sunt mijloace foarte facile de a creste interesul clientilor. De exemplu, daca vindeti imbracaminte, intrebati-va fanii ce culoare prefera sa poarte in prima zi de primavara. Cu cat este mai personala intrebarea, cu atat mai bine.

Cereti-le clientilor sa se implice activ pe pagina voastra si sa posteze fotografii cu produsele lor preferate. Si aici, factorul personal este foarte important.

Stabiliti-va un buget de Facebook, prin care sa atrageti si mai multi clienti, in urma promovarii afacerii voastre.

Promovare online pe Twitter si YouTube


Folositi Twitter pentru a oferi detalii neobisnuite despre produsele sau afacerea voastra, insotite de un link catre site.

Sfaturile si fotografiile ar trebui sa fie si ele prezente pe pagina de Twitter.

Un canal pe YouTube bine intretinut poate creste mult profunzimea eforturilor voastre de marketing. Filmulete amuzante despre produse sau incurajarea clientilor sa creeze mici fisiere video, in cadrul unui concurs, sunt doua metode eficiente de a creste popularitatea afacerii.

O alta metoda eficienta de promovare online este cea facuta pe LinkedIn, unde puteti sa urcati link-uri diverse despre site-ul vostru, dar si despre lucrurile care va intereseaza. Aceste informatii sunt vizibile tuturor celor care apartin retelei voastre.

Intrebarile adresate clientilor, dar si partenerilor de afaceri, pe acest site va pot ajuta sa va intelegeti mai bine publicul tinta.

Google+ poate fi folosit pentru realizarea unor grupuri personalizate pentru clienti si parteneri. Raspunsurile primite aici la postarile voastre - fie ca este vorba de postari pe blog sau recenzii ale produselor - va pot fi foarte utile. Google+ este un mijloc foarte bun de promovare online a promotiilor speciale, dar si a altor stiri despre afacere.

Mai jos va prezentam o lista de trucuri & sfaturi
  • Pregateste-ti postarile dinainte: exista o multime de subiecte care nu necesita postarea lor imediat dupa aparitie, asa ca te poti ajuta de temele care pot fi abordate in orice moment si-ti poti pregati continutul pentru zilele tale libere sau pentru vacante.
  • Creeaza continut pentru diferite nise de piata
  • Fii persistent! Succesul nu va aparea peste noapte. Fa primii pasi cu rabdare si perseverenta, avand grija sa masori rezultatele pentru ca acesta este un punct important din marketingul digital. Si nu uita ca Social Media se axeaza pe relatiile dintre oameni.

social-media
Pentru alte sfaturi despre promovarea si optimizarea site-ului vostru, click AICI

Publicitate online | Servicii optimizare SEO | Web design Romania | Campanii Google AdWords | Magazin virtual
  • Optimizat pentru motoare de cautare
  • Design responsive (optimizat pentru mobil)
  • Intuitiv
  • Incarcare rapida
  • Panou de administrare prietenos

CLIENTII NOSTRI

Class IT
CAT Music
BRCC Online
Coca Zaboloteanu
Venera Arapu
Pukka Food
Z-Performance
Laptop Garage

Portofoliul nostru de clienti

Echipa Play Solutions se mandreste cu proiectele pe care le desfasoara atat cu clientii din tara, cat si din strainatate. Parteneriatele noastre au ca temelie increderea si seriozitatea, reusind astfel sa mentinem o colaborarea de lunga durata cu fiecare client in parte.


Oferim solutii IT de inalta calitate si evoluam rapid pentru a sprijini dezvoltarea pietei, cat si pentru a fi la curent cu ultimele noutati in materie de tehnologie.


Va prezentam, in aceasta sectiune, doar o parte dintre clientii cu care am transformat ideile in proiecte.