Cum să îți optimizezi site-ul pentru platformele mobile

Cei care vor ca siteul lor să poată fi accesat eficient și de pe platformele mobile, trebuie să ia în considerare și următoarele sfaturi. Optimizarea siteului pentru smartphone sau tabletă este un ”must do” pentru cei care vor expunere nelimitată pe internet.

În primul rând, un site bun pentru dispozitivele mobile este diferit de cel afișat pe monitorul calculatorului. Pe, trebuie să țină cont de mărimea ecranului, timpul de încărcare al paginii și interfața pe care o vede utilizatorul.

Platformele mobile au ecrane tot mai mari în ultima vreme, fie că e vorba de smartphone-uri sau de tablete, însă specialiștii recomandă ca siteurile pentru aceste device-uri să fie limitate la o singură coloană, iar navigarea să se facă doar pe verticală.

Timpul de încărcare al paginii este și el un factor. Rețelele mobile sunt mai lente decât cele obișnuite, fiind dependente de ”semnal” dar și de mai multe limitări ale vitezei de navigare.

Fișiere mai mari, precum filmele, îngreunează și mai mult experiența utilizatorului, însă nu trebuie nici neglijate. Este recomandat doar ca zona superioară a siteului să fie una ”mai curată”, cu elemente mai puțin solicitante pentru navigare, cum ar fi fotografiile sau textele.

Optimizare site pentru mobil. Câțiva pași simpli


Optimizarea site-ului pentru platformele mobile are numeroase benficii: ajută la îmbunătățirea vânzărilor, generează mai mult trafic și crește interacțiunea cu clientul.

La fel ca în lumea siteurilor tradiționale, preferințele Google dictează și în lumea mobilă. Principalul motor de căutare favorizează paginile care au un design web adaptat, care folosește același set URL pentru toate dispozitivele pe care este folosit.

Un site ”responsive”, care este cel mai bine văzut de Google, poate fi obținut în două feluri: cumpărat la pachet cu siteul ”mamă” sau realizat de un dezvoltator într-o fază ulterioară (n.r. - varianta din urmă este mai costisitoare).

Nu uita de optimizarea SEO!


Interfața siteului ar trebui să satisfacă nevoile tuturor dispozitivelor mobile. Este de preferat ca siteul să aibă un buton care să le permită acestora să acceseze varianta de ”desktop” a paginii. Aspectul unei pagini de mobil ar trebui să fie simplu, curat și direct.

Optimizarea SEO este și ea foarte importantă, iar în mare parte ea se face la fel ca pentru siteurile tradiționale. Titlurile paginilor sunt foarte importante, dar și subtitlurile și descrierile. Prezența mai multor link-uri către alte pagini este, de asemenea, un plus.

Cuvintele cheie, care sunt preferate de utilizatori pe Google, ar putea fi ușor diferite față de cele de pe calculatoare, însă câteva verificări pe Google Analytics ar trebui să fie edificatoare. Este optim ca termenul pe care doriți să vă indexați să fie între primele trei opțiuni oferite de Google în acel domeniu.

Alege un pachet seo


Publicitate online | Servicii optimizare SEO | Web design Romania | Campanii Google AdWords | Magazin virtual
  • Optimizat pentru motoare de cautare
  • Design responsive (optimizat pentru mobil)
  • Intuitiv
  • Incarcare rapida
  • Panou de administrare prietenos

CLIENTII NOSTRI

Class IT
CAT Music
BRCC Online
Coca Zaboloteanu
Venera Arapu
Pukka Food
Z-Performance
Laptop Garage

Portofoliul nostru de clienti

Echipa Play Solutions se mandreste cu proiectele pe care le desfasoara atat cu clientii din tara, cat si din strainatate. Parteneriatele noastre au ca temelie increderea si seriozitatea, reusind astfel sa mentinem o colaborarea de lunga durata cu fiecare client in parte.


Oferim solutii IT de inalta calitate si evoluam rapid pentru a sprijini dezvoltarea pietei, cat si pentru a fi la curent cu ultimele noutati in materie de tehnologie.


Va prezentam, in aceasta sectiune, doar o parte dintre clientii cu care am transformat ideile in proiecte.