Google anunta un nou update pentru algoritmul mobile-friendly

 
Incepand cu luna Mai, Google anunta ca va pune accentul inca o data pe experienta utilizatorului de pe mobil. Va face acest lucru cu ajutorul unui update de algoritm, algoritm care a fost lansat pentru prima oara pe data de 21 Aprilie 2015.

“Gasirea unor rezultate potrivite, relevante nu ar trebui sa fie conditionata de dispozitivul de pe care esti conectat. Ar trebui sa gasesti cel mai bun rezultat pe care il poti avea in momentul respectiv, indiferent daca este vorba de Desktop, tableta sau mobil. Anul trecut, am inceput sa transpunem problema indexarii de pe telefoanele mobile ca pe o conditie pentru a te pozitiona cat mai sus in motorul de cautare. ”
sursa: blogul oficial Google WebMaster

Este important sa retinem doua aspecte:
1. Daca site-ul tau este optimizat pentru mobil, nu vei fi afectat de acest update, schimbarea va avea un efect negativ asupra site-urilor care nu sunt responsive. Daca vrei sa iti verifici site-ul poti folosi tool-ul Mobile-Friendly Test.
2. Un lucru pe care nu trebuie sa il trecem cu vederea este faptul ca un continut de calitate va fi indexat, indiferent daca pagina pe care se afla este sau nu responsive.

Cand schimbarea se va produce, vom vedea modificari mici dar constante, nu va fi o actiune brusca. Nu se stie sigur daca schimbarea se va intinde pe parcursul a cateva saptamani sau luni, deoarece Google a declarat doar faptul ca aceasta actualizare va avea loc incepand cu luna mai a acestui an.

Algoritmul mobile-friendly se va desfasura pe fiecare pagina in parte, “page-by-page”, iar din acest motiv actualizarea lui se va intinde pe cel putin cateva saptamani.
Impactul va fi mult mai mic decat a avut-o lansarea oficiala a acestui algoritm, lansare numita “Mobilegeddon”.

Daca site-ul tau nu este responsive si vrei sa te asiguri ca va fi, asteptam un e-mail pe adresa noastra: contact@magazin-model.ro pentru a face verificarile necesare.
  • Optimizat pentru motoare de cautare
  • Design responsive (optimizat pentru mobil)
  • Intuitiv
  • Incarcare rapida
  • Panou de administrare prietenos

CLIENTII NOSTRI

Class IT
CAT Music
BRCC Online
Coca Zaboloteanu
Venera Arapu
Pukka Food
Z-Performance
Laptop Garage

Portofoliul nostru de clienti

Echipa Play Solutions se mandreste cu proiectele pe care le desfasoara atat cu clientii din tara, cat si din strainatate. Parteneriatele noastre au ca temelie increderea si seriozitatea, reusind astfel sa mentinem o colaborarea de lunga durata cu fiecare client in parte.


Oferim solutii IT de inalta calitate si evoluam rapid pentru a sprijini dezvoltarea pietei, cat si pentru a fi la curent cu ultimele noutati in materie de tehnologie.


Va prezentam, in aceasta sectiune, doar o parte dintre clientii cu care am transformat ideile in proiecte.