Cum sa cauti mai rapid pe Google: trucuri & sfaturi

 
Din anul 2011, depasind cu rapiditate Microsoft si Wal-Mart, Google a devenit cel mai valoros brand din lume. Apple a detinut acest titlu timp de 3 ani consecutiv, potrivit unui top al brandurilor la nivel global realizat de firma de publicitate si cercetare Millward Brown.
De multe ori dorim sa cautam ceva pe Google cat mai rapid si speram ca rezultatul final sa fie ceea ce noi asteptam sa gasim, fara sa fim nevoiti sa "rasfoim" si paginile 2, 3, etc. insa de cele mai multe ori nu stim sa cautam si nu stim sa ii cerem exact ceea ce vrem, ca mai apoi Google sa stie ce anume sa returneze ca rezultat final. Va prezentam, in urmatorul articol, trucuri Google si sfaturi pentru a te scuti de timp atunci cand doresti sa cauti o definitie, un articol sau un document pe Google.
Ai vazut un titlu dar nu-ti aduci aminte un cuvant? Nicio problema. Citeste articolul urmator pentru a vedea exact cum poti cauta pe Google rapid si usor!

1. Definitii pe Google


Daca doresti sa cauti o definitie pe Google, tot ce trebuie sa scrii in motorul de cautare este "define:" urmat de cuvantul caruia doresti sa ii gasesti definitia.

Definitie Google

2. Ghilimele pentru expresia exacta


Daca doresti sa cauti un articol, comunicat sau text din care iti aduci aminte o expresie exacta, pune-o in ghilimele in motorul de cautare Google. Acest truc te ajuta sa gasesti exact combinatia pe care tu o doresti. Un exemplu concret in acest sens gasesti in imaginea urmatoare:

Expresii Google

3. Asterisk pentru un cuvant lipsa


Daca in propozitia/expresia pe care o cauti exista un cuvant lipsa, nu-ti face probleme. Poti adauga un asterisk (*) atunci cand vei cauta expresia dorita. De exemplu, daca nu-ti aduci aminte un termen vei scrie: cum sa * traficul pe site-ul tau, punand * in locul cuvantului care lipseste. Aceste trucuri Google te ajuta sa navighezi mult mai rapid.

Exemplu cautare Google

4. Cuvinte din aceeasi propozitie


Pentru a gasi mai usor cuvintele din cadrul aceleasi propozitii, foloseste "&".

Locked Up Proiect

5. Cautare doar pe un site


Daca doresti sa cauti o informatie doar pe un anumit site, vei scrie expresia: site-ul.ro. Pentru mai multe trucuri Google cititi si articolul ACESTA.

Cautare pe site

6. Cautare document


Daca informatiile pe care le cauti se afla intr-un document vei scrie pe Google, expresia dorita:doc. Exemplu: pib romania 2014:doc.

Cautare documente Google

7. Fraza exacta

Daca doresti sa cauti o fraza exacta, o vei scrie pe Google in ghilimele si iti va returna informatia cu expresia scrisa fix in ordinea pe care o doresti. Atentie! Folosirea ghilimelelor poate exlude anumite cautari. De exemplu, o cautare pentru "Sir Newton" exclude cautarile pentru "Sir Isaac Newton", deoarece aceste trucuri Google contin cautari exacte.

Cautare fraza exacta


Creare site online | Servicii optimizare SEO | Creare magazin online | Campanii Google AdWords
  • Optimizat pentru motoare de cautare
  • Design responsive (optimizat pentru mobil)
  • Intuitiv
  • Incarcare rapida
  • Panou de administrare prietenos
 

CLIENTII NOSTRI

Class IT
CAT Music
BRCC Online
Coca Zaboloteanu
Venera Arapu
Pukka Food
Z-Performance
Laptop Garage

Portofoliul nostru de clienti

Echipa Play Solutions se mandreste cu proiectele pe care le desfasoara atat cu clientii din tara, cat si din strainatate. Parteneriatele noastre au ca temelie increderea si seriozitatea, reusind astfel sa mentinem o colaborarea de lunga durata cu fiecare client in parte.


Oferim solutii IT de inalta calitate si evoluam rapid pentru a sprijini dezvoltarea pietei, cat si pentru a fi la curent cu ultimele noutati in materie de tehnologie.


Va prezentam, in aceasta sectiune, doar o parte dintre clientii cu care am transformat ideile in proiecte.